GASTBLOG CONCHITA – EERSTE VERJAARDAG

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 om 14:29

De eerste verjaardag van je kindje, een heel bijzonder moment.
Power mama Conchita is druk bezig met de voorbereidingen voor de verjaardag van haar zoontje Jelte.
Het is zo leuk om te lezen hoe iedereen dit op zijn eigen manier doet. Heel veel lees plezier!

i.v.m. de feestdagen is deze blog iets later online dan dat de planning was.
Knappe Jelte is inmiddels al één jaar. Gefeliciteerd Jelte!

Ik ben Conchita, 32 jaar, mama van Jelte en baasje van Otje (Jack Russel). Ik woon in een gezellig dorp in Friesland, samen met de liefste en leukste man die ik me maar kan wensen. Wij zijn beiden werkzaam in de zorg. Mijn man werkt in de  gehandicaptenzorg en ik werk als Verzorgende IG in de ouderenzorg (dementerende ouderen). In deze blog vertel ik over hoe wij toeleven naar Jelte zijn 1e verjaardag op 1 januari 2019.

Wauw.. Nog 2 weken en dan is ons kleine mannetje geen baby meer maar een heuse dreumes. Natuurlijk is het echte baby er al een hele tijd af, meneertje kreeg al tanden met net 4 maanden, tijgerde en zat met amper 6 maanden en zette de eerste stapjes aan t handje met 9 maanden. Het is een snelle Jelle die Jelte. Maar toch vind ik het lastig om afscheid te nemen van de baby tijd.
Ons jaar begon fantastisch, 1 januari werden wij papa en mama van Jelte. Onze grootste wens in vervulling, een kerngezond jongentje met alles er op en er aan. Zo mooi, lief en klein. De liefde voor dit mannetje en ons geluk en blijdschap konden niet op.
Totdat plotseling een paar dagen later mijn vader overleed. Zo werden we pats boem van onze blauwe wolk afgetrapt en moest blijdschap en vreugde plaats maken voor rouw en verdriet. Ik belandde echt in die emotionele rollercoaster en kreeg door alle gemixte emoties in combinatie met de hormonen een depressie gevolgd door een burn out. De echte baby tijd heb ik dus als in een roes mee gemaakt, ik herinner me veel dingen niet meer en vind dit zo ontzettend verdrietig.
Gelukkig heb ik mede door zeer goede hulp en therapie gauw mijzelf weer zo veel mogelijk terug gevonden en maakte het nare gevoel plaats voor trots, trots op mijn mooie zoon. Die in eens al zo groot was geworden. Weg baby, hallo pre dreumes.

Nu het met mij stukken beter gaat begin ik meer en meer te genieten. De eerste keer dat mijn hart een sprongetje maakte toen ik hem weer zag na een paar drukke dagen werken voelde ik het, het moedergevoel. Sindsdien heb ik mezelf opengesteld en kon gaan genieten van elk moment samen. Onze eerste keer kamperen in de bossen, heel veel wandelingen naar het bos of strand, hoe hij zo lief kan ‘spelen’ met onze hond. Het wekelijks babyzwemmen wat we trouw doen. Ik geniet van alles wat we doen, maar het mooiste wat er voor mij uitspringt is onze vakantie naar Overijssel, we hebben zo ontzettend genoten. De hele week met zijn 3tjes, genieten! De Lemelerberg te bewandelen/klimmen, met Jelte op mijn rug in de draagzak. Op naar de top! Wat een prachtig moment was dat.
Maar natuurlijk ook alle eerste keren, tijgeren, kruipen, de eerste stapjes en natuurlijk het woordje ‘mama’. Wat een emotie maakt dit in je los. Ik had nooit gedacht dat ik zo soft zou worden. Ik was altijd iemand die zei, zo’n moeder word ik niet, maar niks is minder waar. Alles wordt uitgebreid vastgelegd en vol bewondering gedeeld met iedereen die het maar wil horen of zien. ‘Kijk eens wat hij nu weer kan’.

En nu zijn we alweer bezig met de eerste verjaardag te organiseren! Jeetje, wat is dat snel gegaan.
Door de drukke decembermaand lijkt het allemaal nog een stukje meer in sneltreinvaart te gaan. We hebben er voor gekozen om het thuis te houden. Gezellig en knus, we hebben de mensen uitgenodigd die het dichtste bij ons staan. Familie en wat goede vrienden en vriendinnen.  Geen grote groepen, zaaltjes huren, springkussens en ballonnenclowns. Begrijp me niet verkeerd, dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar niks voor ons. Ondanks dat we het klein en knus houden wil ik het wel ‘groots’ aanpakken, ik wil de feestvreugde die we met de geboorte hebben gemist nu wel echt voelen. Daarom ben ik ook al zeker een paar maanden aan het bedenken hoe te doen, je kan maar beter op tijd beginnen denk ik dan. Ik heb er bijna slapeloze nachten van omdat ik zo vol inspiratie zit. Pinterest is daarbij mijn beste vriend, jeetje wat staan daar veel leuke dingen op. Te veel! Want eigenlijk wil ik alles wel realiseren wat op mijn moodboard staat, maar helaas, mijn man greep in. Gewoon gek was ook al gek genoeg volgens hem. Die mannen ook altijd met hun adviezen, ze snappen er ook nooit wat van. Ik besloot toch maar te luisteren en heb mijn ideeën toch maar wat beperkt.

Anyway, de taart heb ik deze zomer al geregeld. Ik zat al helemaal in de stress, welke bakker levert nou met oud en nieuw? Dus ik ben aan het rondbellen gegaan! En, er waren inderdaad een hoop bakkers en baksters die geen ruimte meer hadden voor bestellingen in deze tijd van het jaar. Gelukkig heb ik toch iemand gevonden die aan onze wensen kon tegemoet komen. Oudejaarsdag is de taart klaar. Ik ben zo benieuwd!
We hebben gekozen voor een taart met bosdieren thema en losse paddenstoelen cupcakes. Het hele feestje zal een beetje in dit thema zijn, van versiering tot hapjes.

Iedereen verklaarde me zo gek dat ik al zo ruim van te voren ben begonnen met nadenken en organiseren hoe we het wilden. Maar ik ben een planner, een flinke controlfreak, en wil gewoon alles ruim op tijd klaar en geregeld hebben.  Nu ik zie dat het nog maar 2 weken is ben ik er heel blij om. Alles is tot in de puntjes verzorgd. De cakesmash welke ik zelf thuis gedaan heb was een succes,erg leuk om dit zelf in de hand te hebben en het is heel erg makkelijk om thuis te doen. Ik ben heel erg blij met het resultaat, ondanks dat Jelte de taart te mooi vond om op te eten. Gelukkig was er papa to the rescue die even wilde smashen zodat het op de foto’s leek of Jelte zich toch flink had uitgeleefd. De uitnodigingen, die ik zelf ontworpen heb, zijn afgelopen week de bus op gegaan, de versiering heb ik in huis en Jelte heeft een mooi verlanglijstje vol leuke en praktische kadootjes.

Voor de gasten maak ik lekkere hapjes en is er in de loop van de middag/begin avond een lekkere pan soep met stokbrood met smeersels. Er zal weer voor een weeshuis aan lekkers zijn. Maar ach, dat kan er na de decembermaand ook nog wel bij. Ik ga in ieder geval met een leuke 1e verjaardag in het vooruitzicht uitgerust en goed georganiseerd de kerstdagen in.  Want eerst moeten we die nog maar zien te overleven. Fijne feestdagen allemaal!!

Veel liefs Conchita
Je vindt Conchita op Instagram: @pimpampoentje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.