GASTBLOG ROSANNE – BASISSCHOOL

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 om 14:26

Over loslaten gesproken! Je kindje dat voor de eerste keer naar de basisschool gaat.
Ik wil er nog even niet aan denken. Maar voor Rosanne en Mayra was daar het moment al.
De eerste keer basisschool! Rosanne vertelt ons hoe dit is gegaan en deelt haar tips met ons.

Afgelopen mei lag ik in mijn kraambed en had ik tijd om tussen het voeden door mijn mail door te lezen. Daar was die ene mail dan, net 1 dag nadat Nomé was geboren, het wenpakket voor de basisschool voor Mayra. Even voelde het alsof ik 1 kind kwijt raakte, alsof ik die mail nu wel kon ontvangen nu Nomé er was. Een paar dagen later, ja ik heb die mail even aan de kant geschoven, heb ik gebeld naar de basisschool om een afspraak te maken voor Mayra om een paar keer te komen wennen in groep 1.

Laat ik nog even wat verder teruggaan in de tijd. Mayra was 2 jaar toen wij een afspraak maakte om een kijkje te nemen op school. 2 jaar hoor ik je denken? In de grote steden is het tegenwoordig al snel na de geboorte inschrijven, want ja stel dat “jou plek” word weggekaapt door een andere iets snellere ouder. Ik vind het alsnog vroeg hoor, 2 jaar en dan al een basisschool binnen wandelen om een kijkje te nemen. Maar waar kijk je dan allemaal naar? 

Wij hebben vooral gekeken naar een basisschool waar ze een continue-rooster hanteren. Je kind gaat dan elke dag van 8:25 tot 14:45 naar school. Behalve op de woensdag en vrijdag, dan gaan ze tot 12:30. 

Ideaal voor de werkende ouder, geen tussen de middag maar je kind geef je ook een broodje mee en zie je dus weer terug halverwege de middag. Ook vind ik het heel prettig dat ik doordeweeks overdag alleen ons jongste meisje thuis heb. En zodra Mayra uit school komt, gaat Nomé naar bed voor haar middagslaapje. Zo krijgen ze beide de volledige aandacht die wij willen dat ze krijgen van ons.

Na de zomervakantie was het dan zover, Mayra gaat naar school. Trots als een pauw liepen we naar school en ging ze de klas binnen. Alle kindjes geven netjes de juf een hand als ze binnenkomen en gaan daarna op zoek naar hun stoeltje met naam. Het afscheid nemen komt steeds dichterbij, mijn grote meisje aan de juf en de klas overleveren. Maar wat is ze dan toch eigenlijk nog klein bij de andere kindjes die al wat langer op school zitten. Mayra heeft gelukkig nooit last gehad van afscheid nemen van ons, die vind het maar al te stoer dat ze haar allereerste dag naar de juf mag zitten en zwaait vrolijk als wij beide de deur uitlopen. 

Zo zijn wij nu alweer 4 maanden verder en wat is Mayra al een ander meisje geworden! Zoveel heeft ze al geleerd en komt met heel veel verhalen thuis. 

Wat ik als tip kan geven voor andere aanstaande ouders die een keuze moeten gaan maken voor een basisschool. Kijk vooral naar jou situatie thuis en daarna op internet welke school goed aangeschreven staat. Wij hebben zelf alleen deze basisschool bekeken naar aanleiding van positieve verhalen in onze kringen en de enige school in de buurt die continue-rooster heeft. Daarbij kwam het ook nog eens heel goed uit dat de school erg goed staat aangeschreven. 

En vooral wil ik als belangrijkste tip geven, volg je gevoel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.