Opgelicht voor duizenden euro's

Gepubliceerd op 5 november 2020 om 20:35

Via mijn Instagram account Mommyslife.92 heb ik al wat verschillende berichten gedeeld over dit onderwerp. Toch krijg ik vaak vragen hierover.
Vragen als: wat is er precies aan de hand, waarom deel je dit openbaar en hoe nu verder dan? En in deze blog wil ik wat antwoorden geven op deze vragen. In deze blog ga ik geen namen noemen van de persoon die ons dit heeft aangedaan. Dit omdat ik oprecht denk dat deze persoon ziek is. Ze heeft zelf ook een gezin en ik denk dat ze zelf nu inmiddels ook goed in de problemen zitten. Gezien wij niet de enige zijn die door haar zijn opgelicht er zijn namelijk nog zo'n 20 ondernemers de dupe. 

Wat is er precies aan de hand?
In december 2019 kwamen wij er achter dat er iets goed mis was met onze boekhouding. Wij hebben een eigen fotografie bedrijf en hebben er voor gekozen een boekhoudster in de hand te nemen. Simpelweg omdat wij hier zelf (bijna) geen verstand van hebben. Omdat ik hier wel graag meer van wilde weten vroeg ik haar ook om mij het één en ander uit te leggen. Ze beloofde mij dat te doen. Ik sprak uit dat ik het ondernemer zijn eigenlijk helemaal niet zo leuk vond maar graag mijn passie wilde uitvoeren. Zij verzekerde mij dat ze er voor zou zorgen dat ik het leuk ging vinden ze zou me hierin in begeleiden. Dit geloofde ik want ja, waarom zou ik haar niet geloven. Wij leverde elke maand netjes onze administratie aan en zij ging dit verwerken en doorzetten naar de belastingdienst. Althans dat dachten we.
Begin 2019 begonnen er aan onze kant al twijfels te ontstaan. Ze regelde ook onze privé administratie en hier gingen steeds dingen in mis. Zo werden we gebeld door de Nuon waarom de rekeningen niet betaald werden. Bij de CZ ontstond een grote achterstand en natuurlijk gingen wij verhaal halen. Maar haar antwoord hierop was dat er een fout was gemaakt bij CZ het ging mis in de automatische incasso. We moesten wat formulieren invullen voor een nieuwe incasso en dan zou het goed komen. Maar dat ging niet goed. Ze zou de kinderopvangtoeslag voor ons regelen. Maar na een maand niks te hebben gehoord ben ik ook maar verhaal gaan halen. Je raadt het al ook hier was een fout gemaakt. Omdat mijn vertrouwen weg was besloot ik zelf maar eens te gaan bellen met de belastingdienst afdeling toeslagen. Een super vriendelijke mevrouw vertelde mij dat er nooit een aanvraag was gedaan en we waren inmiddels al 5 maanden verder. Samen met deze dame deed ik telefonisch de aanvraag. Maar helaas kan je maar 3 maanden terug in de tijd dus er gingen 2 maanden toeslag verloren. Omdat wij onze boekhoudster ook nog (veel)  hebben betaald voor deze dienst die ze dus nooit had gedaan heb ik haar geconfronteerd. Ze gaf aan dat ik dit nooit had mogen doen Want omdat zij boekhoudster is heeft zij andere ingangen die het regulieren systeem niet kan zien. De leugens gingen door en eerlijke antwoorden kregen we niet meer. Dit is maar een enorm kleine greep uit alles wat er mis is gegaan en dit is absoluut nog niet het ergste. We hadden achterstanden bij de zorgverzekering, Nuon, pensioensfonds, CJIB en nog veel meer. Maar het allerergste de belastingdienst! In al de jaren dat ze voor ons werkte heeft ze verkeerde aangiftes gedaan of zelfs geen aangifte. Wat resulteerde in dat er iemand van de belastingdienst aan onze deur stond. Deze meneer vertelde ons wat de situatie was en we konden onze oren niet geloven. We besloten ter plekke de boekhoudster te bellen ze stelde ons "gerust" en zei dat dit een fout was vanuit de belastingdienst. Laat deze meneer maar zijn werk doen we zetten het achteraf wel weer recht. Ze stuurde ons een artikel over de belastingdienst waarin stond dat het een puinhoop daar was en dat ons dossier daar waarschijnlijk bij zat. Geen paniek waren letterlijk haar woorden. Maar er was wel paniek en het vertrouwen in haar was weg.

Alsof het zo moest zijn kwam mijn man de volgende dag aan de praat met een mede ondernemer. Ook zijn administratie werd gedaan door dezelfde boekhoudtser. En hij zat in dezelfde problemen. Dit was de druppel, we moeten hier weg. En we besloten advies te vragen bij een andere boekhoudster. We belde op vrijdag met Admi-Account en wij mochten maandag direct langs komen. We moesten veel informatie verzamelen en ze zou alles na kijken. Ze schrok enorm toen ze onze papieren zag. We besloten direct over te stappen naar Nathalie van Admi-Account en zij is kei hard aan het werk gegaan voor ons en doet ze nog steeds!

Veel mensen zullen zich misschien afvragen, hoe dan? Hoe kan je dit niet gemerkt hebben?
Geloof me, die vragen stellen wij ons zelf zo vaak. Je voelt jezelf dom en gefaald. Maar deze vrouw kon zo goed praten daar word je gewoon bang van.
Naast het zakelijke contact deed zij zich ook voor als een vriendin. Als ik er doorheen zat nam ze me mee uit eten. Ze kwam op kraambezoek en nodigde ons uit toen ze op vakantie waren om ook een dag te komen. Maar het ergste ze bood aan om op onze kinderen te passen. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat we dat nooit hebben gedaan! De meeste nare gedachtes komen langs.

 

Om de vraag wat is er precies aan de hand duidelijk en concreet te beantwoorden: We zijn opgelicht door onze boekhoudster en hebben daardoor een enorme schuld. Die heel erg snel afbetaald moet gaan worden. Ik wil en kan niet uitspreken wat er gaat gebeuren als wij dit niet betalen want dit is te emotioneel nu nog.
Ik hoop dat alles goed gaat lopen en we een financierder gaan vinden om wat langer de tijd te krijgen om dit op te lossen. Want wij zullen dit hoe dan ook moeten gaan betalen.

Waarom deel ik dit openbaar?
Simpel! Omdat het momenteel mijn/ons leven is. Moet ik dan schijnheilig gaan doen? En laten zien hoe goed het wel niet met ons gaat? Want dat is niet zo.
Daarnaast vind ik het fijn om van me af te schrijven. Ik haal ontzettend veel positieve energie uit alle lieve berichten die ik krijg via Instagram, Whatsapp en in real life. Maar tot slot moet ik toegeven dat ik hoop dat tussen de mensen die dit lezen wel iemand zit die ons kan helpen. Iemand die de oplossing heeft of weet voor onze situatie.

Hoe nu verder?
Dat weten we niet goed. We weten alleen dat het bedrag binnen een paar maanden betaald moet worden. Het bedrag is zo hoog dat we dat nu nooit kunnen betalen. Daarom kijken we naar een krediet of andere mogelijkheden. 

Maar mentaal gaan we hier ook kapot aan! We werken kei hard maar we zijn helemaal op. We hebben altijd hard gewerkt om te bereiken wat we hadden bereikt.
We wonen op de plek waar we wilde wonen, waar wij onze kinderen willen zien opgroeien. Waar ze vriendjes en vriendinnetjes kunnen maken. Dat als ze ouder zijn zeggen pap, mam wat hadden wij een fijne jeugd hè. En dat zit heb absoluut niet alleen in geld maar ook in leuke dingen doen samen (dat hoeft geen geld te kosten) samen wandelen in het bos, picknicken op het grasveldje of gewoon een stukje fietsen. Maar het is zo moeilijk om in deze periode je glimlach te tonen en door te gaan. En dat neem ik haar misschien nog wel het meeste kwalijk! Je hebt zoveel meer kapot gemaakt dan alleen een bedrijf, een financiële situatie. Je hebt een heel gezin hun dromen ontnomen! Ik hoop oprecht dat je dit leest!

En hiermee wil ik de blog ook afsluiten voor nu. Wil jij ons verder volgen dan kan dat via mijn Instagram account Mommyslife.92 (ik deel ook leuke dingen hoor, beloofd ;) Heb je tips voor ons of misschien nog wel meer vragen stel ze gerust. We vinden het echt heel fijn als mensen meedenken.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.