Geboorte fotografie

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 14:55

Graag wil ik een voor mij heel bijzonder moment met jullie delen. Zoals sommige wel weten hebben wij een eigen fotostudio. Mijn vriend is fotograaf en ik verzorg de visagie. Tenminste dit is hoe het allemaal is begonnen. Inmiddels ben ik zo ver dat ook ik zelfstandig fotografeer. 

Ik vind dit geweldig en zie het als een enorme ontspanning. 

Toen ik op 3 september een uitnodiging kreeg voor de babyshower van een vriendin (Lindy) heb ik dan ook mijn camera mee genomen om dit vast te mogen leggen. Plus, eigenlijk ben ik behoorlijk onzeker en ik vind een babyshower met allemaal (onbekende) mensen best eng. Mezelf verschuilen achter de camera maakt me een stuk zelfverzekerde. 

Na dat Lindy de foto’s had ontvangen was ze erg enthousiast. Om precies te zijn kreeg ik een WhatsApp bericht met de tekst: “echt super mooi gemaakt zo de foto’s “ 

Maar daar bleef het niet bij. Zij hebben mij de vraag gesteld of ik de eerste foto’s van hun dochter wilde maken. Wauw! wat een ontzettend groot compliment vind ik dat. Ik geloof dat ik de vraag wel 20 keer heb gelezen. Ze vragen mij om de eerste foto’s te maken? Ik? Natuurlijk wilde ik dit met alle liefde doen. Maar hoe spreek je zo iets af? Want je weet natuurlijk nooit wanneer het kindje geboren gaat worden. 

We besloten om zoveel mogelijk contact met elkaar het houden. Ik zou een berichtje krijgen als de bevalling ging beginnen. Alleen dit al vond ik zo mega speciaal. Elke dag zorgde ik dat de batterij van mijn camera vol was dat ik een leeg geheugenkaartje klaar had liggen en dat mijn auto vol zat qua benzine. (Je raad het al op het moment dat ik dan echt moest gaan rijden, was mijn tank natuurlijk LEEG) 

29 oktober om 22.11 uur kreeg ik het berichtje: Nou hier nog niks hoor… maar hou er rekening mee dat ik je vandaag of morgen bel. Nou, daar kwam mijn spanning hoor. Ik stond op scherp en mijn telefoon zat inmiddels aan mijn hand vast gegroeid. Maar het bleef nog even rustig. 

1 november om 05.31 uur daar was hèt berichtje: Nou jaim hou vandaag maar gereserveerd denk ik. Vliezen zijn gebroken net. Op dat moment was ik even de grootste stress kip die je je maar kan bedenken. Uhm ja, wat moet ik doen. Moet ik nu gaan rijden dan? Nee, dan had ze dat wel gezegd. Ja, of misschien kon ze dat niet meer zeggen. Misschien kan ik het beter chaotisch noemen. Ja, het werd even behoorlijk chaotisch in mijn hoofd. 

Om 07.59 uur kreeg ik het bericht dat ik nog niet hoefde te komen. (ik moest trouwens nog 5 kwartier rijden om bij Lindy te komen, snap je nu mijn stress) 

En jawel om 14.51 uur ging mijn telefoon, Willem (de vriend van Lindy) 5 cm ontsluiting dus ik kon gaan rijden. Ik heb Livèn naar onze lieve gastouder mogen brengen en daar ging ik onderweg naar Zutphen, naar het ziekenhuis. 

Maar helaas, ik was te laat. Om 15.56 uur kreeg ik het bericht van Lindy: Jaim…..ze is er al. Op dat moment moest ik nog 30 minuten rijden. 

Lyèn Monique, zusje van Jeavi dochter van Willem en Lindy is om 15.19 uur geboren. 

 

In het ziekenhuis is er met alles op mij gewacht. Lyèn lag nog heerlijk bij haar mama. Moest nog na gekeken worden en papa moest haar nog aankleden. Wat is ze mooi en wat is ze klein. 

Soms best emotioneel want wat een ontzettend bijzonder moment is dit. Ik heb dit kleine meisje gewoon als één van de eerste mensen gezien. Lindy lag erbij als een model die net een fotoshoot had gehad. Hoe ze dat heeft gedaan is me nog steeds een raadsel. Ik omschrijf mijn uiterlijk net na de bevalling meer als of ik een net een hele marathon had gelopen op handen en voeten ofzo. 

Ik vind het geweldig dat ik de eerste foto’s heb mogen maken. Het was absoluut een beleving die ik niet meer ga vergeten. Uiteraard heb ik gewacht tot grote broer Jeavi (1,5 jaar) voor het eerst zijn zusje zou zien. De reactie van zo’ n kleine man is zo mooi zo puur.  Ook de komst van de ouders en het zusje van Lindy heb ik mogen fotograferen. 

Om 21.57 uur was ik weer in Lelystad en sloot ik deze dag af met het volgende bericht:

“ Lieve Lindy, lieve Willem, Ik wil jullie ontzettend bedanken dat ik bij dit bijzondere moment mocht zijn. Ik vondt het een eer! Lyèn is prachtig. Geniet van jullie gezinnetje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.