GASTBLOG MELANIE – VOEDING EN BEWEGEN

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 15:08

Vandaag deel ik de allereerste gastblog bij Mommyslife.92. Dit artikel is geschreven door Melanie Gesman.
Melanie is mama van vijf prachtige kinderen en ook nog bonusmama van twee mooie dochters. Kortom een druk gezinsleven.
In deze blog neemt zij ons mee in de eerste weken na de geboorte van haar tweeling. Ze gaat in op het besteden van aandacht aan lichaam en gezondheid.
Met een aantal hele handige tips. Lezen jullie mee?

Nu mijn tweeling 6 weken is, en vetjes hebben gekweekt mag mama ook wel weer eens aan haar uiterlijk gaan werken, en mijzelf hier de tijd voor gunnen.

Gezond eten deed ik al, want een tweeling op de wereld zetten is natuurlijk een power klus met een groot gezin bestaande uit 9 personen.

Voeding naast sport doet meer dan de helft voor je uiterlijk, wist je dat?

Waarom eet ik gezond en sport ik graag als werkende moeder van 5 kinderen?
Het geeft mij energie en gelukshormonen!  een groot gezin kost ook energie en brengt natuurlijk ook energie en gelukshormonen, dubbel op dus!
Zelfs tijdens de zwangerschap gaf sport en gezond eten mij energie.
Goed voor mezelf en mijn uiterlijk zorgen is voor mij heel belangrijk, daarnaast geef ik dat graag mee aan mijn kinderen, als je goed voor jezelf zorgt kun je dat ook voor een ander.

Weet wat je doet!
Over voeding heb ik veel geleerd door zelf een online cursus te volgen, te lezen en onder begeleiding te trainen met een personal trainster. Daarnaast ben ik verpleegkundige en masseuse , wat mij ook veel heeft geleerd over het lichaam en gezondheid. Doe nooit zomaar wat!
Nu mijn gezin is uitgebreid, school ik mezelf bij via betrouwbare bronnen op social media en via mijn werk. Maar denk ook aan bijvoorbeeld: Pinterest, Facebook, Instagram en social media van supermarkten. Daar zijn ook hele handige trainingsschema’s te vinden met en zonder kinderen voor buiten, binnen en in de sportschool!
Voor mij zijn de 3 r-en, loslaten en het genoeg nemen met het hier en nu inmiddels onmisbaar geworden. Ren jezelf niet voorbij! Rust is naast sport onmisbaar voor je spieren en herstel. Mijn schuine buikspieren trainen heb ik snel opgepakt na mijn bevalling dit is goed voor je buik, baarmoeder en rug vertelde de fysiotherapeut. Nu ik na 6 weken weer goed ben gekeurd door de arts, wil ik het trainen weer oppakken.
Wat versta ik hieronder nu ik nog 3 hele kleine kinderen heb?

Bewegen van thuis tot in de sportschool:

– thuis trainen met of zonder mijn kinderen. Gewichten kun je tegenwoordig overal kopen of bestellen. Denk ook aan de action, die hebben er zelfs schema’s bij, heul handig. Maar wat ook handig is, is je baby of kind gebruiken als gewicht. Mijn kinderen vinden dat geweldig.
– neem je kinderen mee naar de sportschool, dit kan tegenwoordig bij veel sportscholen.
– doet je kind aan sport? Ga in dat uurtje zelf trainen, buiten hardlopen of duik de sportschool in!
– als een echte schoonmaak freak hou ik mijn huishouden bij en het verbrand ook nog lekker veel wist je dat?
– pak de fiets of loop met je kinderen ipv de auto of bus, buitenlucht is ook gezond en fijn voor je kinderen.

Voeding:
Ik eet gevarieerd en mijn gezonde maaltijden s’avonds stem ik af op het gezin, niets is zo fijn als iedereen te zien genieten van het eten aan de grote tafel! Dit houd ons gemotiveerd, dat gezond eten en snoepen ook lekker kan zijn
Daarnaast drink ik veel water en ben ik verslaafd aan verse gember/citroen thee. Ook ben ik gek op rood fruit en kleine banaantjes. Ook ben ik gek op pure pindakaas en pure chocolade en noten, wat zeker niet verkeerd is.
Sla nooit je ontbijt over, het is immers je startmotor van de dag. Havermout en kwark ontbijtrecepten zijn mijn favoriet. Daarnaast eet ik niet teveel koolhydraten, eet ik niet teveel vlees, wel vis en Vega gaat mij ook prima af. Veel groente eten is zeker geen straf voor mij, en heb ik er niet zo een zin in doe ik het lekker door mijn fruitshakes. Gezonde snacks als tussendoortjes helpen voor de lekkere trek, inmiddels ook heel wat gezonde snacks voor kinderen verzameld. Mijn kinderen merken het verschil niet eens.

Kortom hou het simpel en kies iets wat bij jou en je gezin past. Vergeet niet te genieten van je eten en bewegen hoeft dus niet altijd de sportschool te zijn 🙂

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.