GASTBLOG HERMA – OMA

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 15:11

Deze gastblog is geschreven door een voor mij wel heel erg speciaal persoon in mijn leven. 
Hij is namelijk geschreven door mijn eigen moeder. Zij vertelt in dit artikel hoe het is om oma te worden en te zijn.
Ik kan al wel vast verklappen dat ik bij het lezen een glimlach van oor tot oor kreeg. En ik maak dan ook mooi even van de gelegenheid gebruik door te zeggen dat ik ontzettend trots op haar ben.

Sinds ruim 1.5 jaar ben ik de super trotse Oma van onze kleindochters Livèn en Noveé

Een rijkdom wat niet te beschrijven is. Nooit gedacht dat het zou voelen zoals het voelt.

Het eerste moment dat ik hoorde dat ik oma zou worden ging er zo ontzettend veel door mij heen. Veel vreugde en vervolgens de schrik om de titel “oma” te krijgen.

Maar wat ben ik super trots op de titel Oma .

De afstand tussen mijn kleinkinderen en ons maakt dat wij elkaar niet wekelijks zien. Gelukkig hebben we onze mobiels, dat maakt dat we regelmatig contact hebben. Livén begint al lekker te kletsen en vraagt regelmatig om “Oma”. Via Face-time genieten we dan volop van elkaar. Livén verteld op haar manier hele verhalen en ik wordt rondgeleid langs haar speelgoed en ‘zusje” .

Meestal zie ik ook veel van het plafond of een stukje oor van livén gezien zij de mobiel alle kanten op houdt.

Dit maakt het moment zo bijzonder. Livèn roept tussen door “BEAUUUU”, onze hond, wat is zij super dol op onze viervoeter. Dikste vriendjes zijn ze van elkaar. Noveé brabbelt op de achtergrond en geeft soms een te schattige glimlach. Ik smelt en wat ben ik super trots op deze meiden.

Ondertussen loopt ook onze cadeau kleinzoon binnen, Danilo de zoon van Bub . Een puber die de wereld aan het ontdekken is . Hij groet altijd spontaan en ook op hem ben ik trots en vindt het fijn dat hij zo enthousiast op ons reageert.

Het logeren van onze kleinkinderen is altijd een grootfeest. We lachen, dansen, spelen en gaan lekker naar buiten. Livén roept bij alles “Oma Oma tom dan….”.Soms kruipt ze tegen je aan en zegt ze “hou van jou Oma”. Lieve mensen ik denk dat ik verder niet hoef uit te leggen hoe het voor mij is om de Titel Oma te hebben. Maar ik ben de gelukkigste Oma die er bestaat!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.