GASTBLOG JENNY – HET PERFECTE PLAATJE

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 15:15

Jenny (31 jaar) woont samen met Levi (32 jaar) en zoontje Nev (6 maanden).
Alleen al voor de prachtige naam Nev Maine vond ik dat deze blog geplaatst moest worden.
Maar hoe fijn is het om het verhaal van Jenny te mogen lezen. Zij neemt ons mee in haar wereld.
Een verhaal waarin je even in het gelukkige leven van een ander mag kijken. 

Onze baby is vandaag precies 6 maanden. 6 maanden? Huh, wat gaat de tijd snel! 

Want terwijl ik dit typ kijk ik naar hem, en zie ik geen mini-baby meer in de box liggen, maar een heel ventje met babyvetjes, een blond kuifje, stoere kleertjes, oogjes die mij volgen en vrolijk gebrabbel. 

6 maanden geleden kwam dit lieve wondertje, Nev Maine, in ons leven na een hele snelle bevalling. Wat was hij klein. En lief. Gewoon een mixje van mijzelf en degene op wie ik zo enorm gek ben. Mijn vriend en ik bleven maar zeggen hoe mooi we hem vonden, wel 100 keer per dag. We waren smoorverliefd, en nog steeds. Misschien alleen nog maar meer.. (kan dat?) 

Maar echt; ik kan niet stoppen met verwonderen en praat het liefst de hele dag en tegen iedereen over onze baby. (Met bijbehorende foto’s en filmpjes.
I Know, niet iedereen zit er op te wachten. Maar ik ben gewoon zo mega trots!) 

En nu mag ik hier, op dit toffe platform, een blog schrijven over het moederschap. En waar schrijf ik dan over? Want alles gaat volgens het boekje;

geen pittige zwangerschap, geen heftige bevalling of lastige start.

Nee alles gaat eigenlijk gewoon goed, heel goed! We genieten ons suf en dat is ook heel waardevol om te kunnen delen, toch? 

Maar eerlijk, moeder (en vader) worden is niet zomaar iets. Je leventje staat even op zijn kop, want opeens is daar een heel klein, afhankelijk mensje helemaal afhankelijk van jouw zorg. Niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts. Met veel liefde stonden wij netjes 3 keer per nacht samen op om te voeden, een kruikje te maken en te verschonen. Terwijl de hele wereld sliep (niet echt natuurlijk, maar zo leek het op dat moment) droegen wij onze baby door de nacht. Toen nog niet wetende dat dit eigenlijk maar een korte periode zou zijn. Want toen wij net gewend waren aan de nachten en de  bijbehorende vermoeidheid, sliep Nev opeens 12 uur per nacht.(Hello slaap! Dag wallen!) We realiseren ons maar al te goed hoe erg we hier mee boffen. Slapen is zo belangrijk en fijn! Hierdoor kunnen we er overdag met alle energie voor hem (en natuurlijk voor werk etc, want dan doen we ook gewoon :)) zijn. 

Onze dagen met Nev zijn fijn, heel fijn. Ik vind oprecht alles leuker met dat kleine wondertje. Zelfs een bezoekje aan de AH, vind ik een feestje. Heerlijk wandelen en wat ben ik mega trots als mensen vertederend de wagen in kijken! Jaa kijk maar goed, dit is ONZE baby! 

Als je dit leest en denkt; gaat alles jullie zo gemakkelijk af? Ja, wij zijn enorm gezegend met zo’n makkelijke baby. Ja, het ouderschap vloeit vanzelf in ons leventje en we hoeven er niets voor te laten. Maar om toch even met beide benen van mijn roze wolkje af te stappen.. had iemand mij wat beter kunnen inlichten over borstvoeding?! Of eigenlijk.. waarom heb ik mezelf er tijdens mijn zwangerschap niet in verdiept? Want hoe wennen was dat? Ik vond het een behoorlijke investering (au au) maar was wel heel dankbaar en gelukkig dat het me lukte. Het is het meest pittige, maar tegelijkertijd bijzondere wat ik ooit heb mogen doen. Een maand geleden heb ik het volledig afgebouwd, met de nodige tranen. Nu drinkt Nev 4 flessen per dag en krijgt hij hapjes groente en fruit. Hoe leuk is dat! Je kleine baby die opeens een avocado van een lepeltje eet en er oprecht van geniet! 

Ik kijk weer opzij naar de box en zie Nev zijn ogen dichtvallen. Ik leg een dekentje over hem heen en zijn favo knuffeltje bij hem. Slaap lekker kleintje! Mama blijft hier lekker naast je staan op haar wolkje  om zich te blijven verwonderen over hoe mooi je bent! Misschien wordt het tijd om weer wat nuchterder te worden, wat meer om me heen te kijken en me op andere dingen in het leven te focussen. Maar misschien ook niet, want dit, dit kleine mannetje, is nu ons leven.. en dat maakt al het andere iets minder belangrijk..  ♥

Wil jij meer lezen van Jenny? Neem dan een kijkje op haar eigen blog: Pillowsandpie.nl
Of ga naar haar Instagram account. x

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.