GASTBLOG MELANIE – HUISHOUDEN

Gepubliceerd op 2 oktober 2020 om 15:20

Dit keer geen nieuw gezicht op de blog. Zie hier namelijk blog nummer 2 van Melanie.
Toch nog even een korte intro: Melanie is mama van in totaal zeven prachtige kids.
Vandaag verteld zij hoe ze dit allemaal doet in combinatie met het huishouden. Ik was hier zelf toch wel erg benieuwd naar.

Mensen vragen mij weleens; Mel, hoe doe je het toch?Tsjah! Dat vraag ik mij ook weleens af.

Een gezin met 5/7 kids en onze pasgeboren tweeling is een fulltime baan, naast onze banen.

Dan is het voor mij belangrijk dat ons thuis een basis is, en ook echt thuiskomen is. Nu we veel aan huis gebonden zijn met de kleintjes en de donkere dagen voor kerst er weer aankomen, word het thuis gezellig gemaakt met subtiele creaties van de kinderen.
Gezellig!(dit doe ik elk seizoen).
Gelukkig kunnen onze kinderen zich goed vermaken binnen en buiten en worden overal zoveel mogelijk in betrokken, zoals het versieren en samen koken bijvoorbeeld.
De kleintjes hou ik zoveel mogelijk op hun ritme en regelmaat (lees mijn vorige blog, waar ik ook vertel dan de 3-ren onmisbaar zijn voor mij).

– schoonmaken: hou ik bij, door 2 vaste ochtenden flink schoon te maken tijdens de slaapjes van de kinderen. Voor de rest is het een kwestie van bijhouden. In de weekenden doe ik echt het hoognodige, die is voor het gezin om uit te rusten.
– boodschappen: is een kwestie van lijstjes maken en tegenwoordig kan je online boodschappen doen. Ik kijk wel degelijk naar de kwaliteit van mijn eten en dat je je boodschappen moet doen bij dure supermarkten voor kwaliteit is een fabel. Boodschappen voor de feestdagen plan ik vooruit en vries ik in. Mij niet gezien tussen de lange rijen en ongezellige mensen vlak voor de feestdagen!
– troep in huis!? Nee! Zolang mijn huis schoon is en een ieder schoon en verzorgd rondloopt is er geen troep, maar word er geleefd in huis. Wel geef ik mijn kinderen mee dat ze zodra ze klaar zijn met spelen, dat eerst opruimen voordat ze wat anders pakken. Dit scheelt chaos en ze spelen ook een stuk rustiger.
– De was is best veel. Ik was twee wassen per dag, dit moet ik goed bijhouden anders zijn de manden overvol. Zo kan ik op werkdagen en weekenden wat rustiger aan doen met het vouwen etc.
– Doordeweeks kook ik gezonde maaltijden van 15 minuten. We eten vroeg i.v.m. hobby’s, sport, school, slaapjes van de kleintjes en regelmaat.
– verjaardagen en feestdagen: het is hier bijna elke maand feest, dus een maand voorbereiding en planning heb ik wel nodig, daarnaast heb ik daarvoor ook vaste lijstjes. Een goede voorbereiding is het halve werk. Kados vind ik nog wel lastig. Kleine kinderen zijn nog snel tevreden en kijken niet naar wat het kost, maar bijvoorbeeld naar hoeveel ze krijgen zoals met sinterklaas. Ook is het maar net wat je in de opvoeding mee geeft natuurlijk. Ik vroeg mijn bonus dochter van 12 wat haar leeftijdsgenoten krijgen met de feestdagen, dit liep uiteen van make up tot aan  Ipads en telefoons! Ik vroeg haar hoe zij daarover dacht: ze vertelde mij dat ze altijd heeft geleerd te vragen wat ze echt nodig heeft. Ik vroeg haar hoe zij hier zelf over dacht. Toen kwamen de leerzame woorden:  ik vind het wel goed, want anders vraag ik dingen die ik helemaal niet ga gebruiken. Dit vond ik een mooi antwoord. Heerlijk zo een tevreden puber en meteen een super voorbeeld voor onze kleintjes. Trots op haar!

Verder loopt mijn planning met een groot gezin echt weleens in de soep, maar zolang ik mijn vaste dingen aan hou is daar alle tijd en aandacht voor en komt een ieder hier in huis geen liefde en aandacht tekort. Uiteindelijk draait het allemaal om liefde en aandacht in je gezin. Ondanks dat het hard werken is blijft ouderschap een prachtig avontuur! En ach, over 5 maanden is het bij ons papa en mama tijd met een bruiloft in zicht! Daarover meer in mijn volgende blog in het nieuwe jaar 🙂

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.